Folyamatos a termelés az Audinál

Az Audi győri gyárában egyelőre nincsenek megszorító intézkedések. A vállalat továbbra is gőzerővel termel és várhatóan még túl is teljesítik a tavalyi eredményeket – közölték az Audi Hungária Motor Kft-nél azután, hogy az Opel szentgotthárdi gyárában a korábban bejelentett jövő hétfő helyett már csütörtökön leállt a motorgyártás.

Vállalatunknál az év végéig előreláthatólag nincs változás a termelésben. A győri gyárból 2007-ben több mint 1,9 millió motor és 57 ezer autó került ki és idén várhatóan a autógyártásban még túl is szárnyaljuk ezt a mennyiséget – mondta el a Független Hírügynökségnek Czehmeister Mónika, az Audi Hungária Motor Kft. szóvivője. A gyárban jelenleg nincsenek megszorító intézkedések – tette hozzá a szóvivő.

Az Audi Hungária Motor Kft. jelenleg csaknem 6 ezer munkavállalót foglalkoztat.

Szentgotthárdon csütörtökön jelentették be, hogy a General Motors Powertrain-Magyarország Kft. üzemében a korábban bejelentett jövő hétfő helyett már csütörtökön leállt a motorgyártás. A két motor-összeszerelő soron kívül a gyár többi része, így a hengerfejeket, blokkokat, főtengelyeket előállító sorok zavartalanul működnek tovább. A leállást egy, legfeljebb másfél hetesre tervezik – mondta a Független Hírügynökségnek Légrádi Edit, a szentgotthárdi üzem sajtószóvivője.Sporthírek