Friss hírek

2009.09.02. 07:55

Pénzbírságot kapott a toronymászásért a francia pókember

<p>Egy malajziai bíróság több mint százezer forintnak megfelelõ összegû pénzbírságra ítélte szerdán a "pókemberként" emlegetett francia Alain Robertet a Petronas ikertornyok engedély nélküli megmászása miatt. A 47 éves férfi egy nappal korábban mászta meg a Kuala Lumpurban található 452 méter magas épületet, két sikertelen próbálkozás után.</p>

Robert, aki letartóztatásban töltötte a kedd éjszakát, bûnösnek vallotta magát birtokháborítás vádjában a malajziai bíróság elõtt, amely kétezer maláj ringgit (körülbelül 110 ezer forint) kifizetésére kötelezte. Robert ezenkívül megígérte, hogy nem mászik meg több épületet Kuala Lumpurban. A malajziai törvények értelmében akár fél évig tartó börtönbüntetésre is ítélhették volna.

Robert két sikertelen kísérlet után ért fel kedden az egyik torony legmagasabb pontjára. Elõször 1997 márciusában próbált felmászni az akkor a világ legmagasabb épületének számító tornyok egyikére, majd az elsõ kísérlet tizedik évfordulóján. Mindkét alkalommal a hatvanadik emeleten fogták el a hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!