Friss hírek

2009.03.26. 12:29

LABDARÚGÁS: Rekordbevételre számít a Real Madrid

<p>Rekordbevételre számít az idei szezonban a Real Madrid együttese. A klub szerint a tervezett bevételek elérik a 407 millió eurót, amely jóval több, mint a tavalyi rekord 366 millió euró. A 2008/09-es szezon tiszta nyeresége várhatóan 58 millió euró lesz a legutóbbi 51 millióval szemben.</p>

Az optimista előrejelzések alig néhány nappal a Madrid vasárnapi közgyűlése előtt láttak napvilágot, ezen a gyűlésen tűzik ki egyébként az elnökválasztás napját is. A madridiak tartozása is jelentősen csökken, 200 millióról várhatóan 125 millió euróra. A pénzügyi év zárása június 30-án lesz.

A Real fő riválisa, a Barcelona sem sokkal kisebb összegben reménykedik, 380 millió eurós bevétel mellé 180 milliós tartozás párosul az előrejelzések szerint. A két klub a világ legjobban kereső egyesületei közé tartozik, bevételük nagyrésze a televíziós jogok értékesítéséből származik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!