Fölszállott a páva – A második elődöntővel folytatódik A Döntők Döntője

Akt.:
A miskolci Szinvavölgyi Néptáncműhely is a Döntőben
A miskolci Szinvavölgyi Néptáncműhely is a Döntőben - © Fotó: ÉM
Budapest – A második elődöntővel folytatódik pénteken a Fölszállott a páva különleges évada, A Döntők Döntője a Duna Televízióban.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza népzenei és néptáncos tehetségkutatójában az előző évadok legjobbjai mérik össze tudásukat – tájékoztatta az MTVA Sajtó Osztálya az MTI-t.

A második elődöntőben táncegyüttes kategóriában az székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes, a budapesti Czifra Együttes és a miskolci Szinvavölgyi Néptáncműhely, míg az énekes szólisták között a vargyasi Borbáth Szilveszter, az egyeki Ecsedi Petra és az alsónyéki Zsikó Zsuzsanna lép színpadra. A szóló és párostánc kategóriában a dombrádi Hoksz Attilát, a 2015-ös gyermekévad közönségkedvencét, a nyíregyházi Cruz Heather Laurát és Demarcsek Dánielt, végül Majer Tamást láthatja a közönség, Debrecen képviseletében. A hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a kolozsvári Tokos zenekar, a tatai Kurdi Gábor, végül pedig a budapesti Patonai Bátor mutatkozik be.

Ebben az évben újdonság, hogy most a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a 06-20 vagy 30, vagy 70 44-22-999-es telefonszámra. A szavazást a műsorvezetők indítják el az adásban és ők is zárják le. Emellett a MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni.

A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon is megtalálhatók.

A nézők szavazataival négy produkció jut tovább, a zsűri pedig további két fellépőnek adhat szabadkártyát, így a tizenkét induló közül hat folytathatja a versenyzést a középdöntőben.

Újítás az is, hogy az idei Fölszállott a páva együttesei és szólistái felajánlhatják nyereményüket a saját régiójukban fontos szerepet betöltő civil szervezetnek.

Az élő adásokban a 48 kiválasztott versenyző előadását idén a Fölszállott a páva korábbi évadában feltűnt gyermekszereplők vendégprodukciói színesítik, de a zsűri tagjait is láthatja táncolni, énekelni és zenélni a közönség.

Az első elődöntőn a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriát képviselő Pósfa zenekar mellett az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, a táncos szólisták és táncospárok kategóriájában Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, a néptáncegyüttesek közül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes jutott tovább a nézők szavazatai alapján. Szabadkártyával Fekete Borbála (énekes szólisták és énekegyüttesek kategória) és Okányi Mihály (táncos szólisták és táncospárok kategória) folytathatja a versenyzést a középdöntőben.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat.

A műsort ebben az évadban is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

-MTI-


A Szinvavölgyi táncosai gyakori szereplői a miskolcirendezvényeknek
Miskolc - Pénteken este a miskolci táncosok sikeréért szurkolhatunk – ez a közönségen is múlik! „A Szinvavölgyi Néptáncműhely lehetőséget kapott arra, hogy a Fölszállott a páva – Döntők döntőjében szerepelhessen. November 16-án láthattok minket, a Duna Tv-ben 19:30-tól. Mentoraink: Makovinyi Tibo...

Debrecen - A legjobbak versenyében a megyénkbeliek közül a debreceni együttes lép színpadra az első adásban. Megkezdődnek pénteken a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató műsor Döntők Döntője elnevezésű szériájának elődöntői, 19.30-tól a Duna Tv-n. Az idei műsorfolyamba ...

Nagyecsed - Nagyecsedi cigány tánccal lép fel a szabolcs-szatmár-beregi duó. A Fölszállott a páva különleges évada kezdődik el pénteken A Döntők Döntője elnevezéssel a Duna Televízión. A népzenei és néptáncos tehetségkutatójában most az előző évadok legjobbjai mérik össze tudásukat. A felvezető a...

Demarcsek Dániel és Cruz Heather Laura
Nyíregyháza - Ezúttal meghívásos alapon szervezték meg a zenés, táncos televízióműsort. A Döntők Döntője – ezt a nevet adták a Fölszállott a páva népzenei és néptáncos televíziós vetélkedő aktuális kiírásának. A zsűri 48 produkciót hívott vissza az elmúlt 5 évad legjobbjai közül. A gyermekévadból...