Földrengés Miskolcon és környékén

Akt.:
Miskolc – Miskolcon és több borsodi településen is földrengést észleltek vasárnap délután fél 6-kor. Volt, aki morajlást hallott csak, de beszámoltak arról is, hogy a képek is megmozdultak a falon.

A katasztrófavédelemtől kapott tájékoztatás szerint 3,2 erősségű volt a rengés. Károkat nem okozott, de a katasztrófavédelemhez többen is telefonáltak, jelezve a rengés tényét.

Ahol érezhető volt: Miskolc, Gesztely, Onga, Sajópetri, Hernádkak, Alsózsolca, Mályi.


A miskolci és a város környéki földmozgást a lakosság is érzékelte, folyamatosan érkeznek a hívások a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei ügyeletére, károkról azonban egyelőre nem érkezett bejelentés.

A közösségi oldalakon sorra osztják meg, hogy mit tapasztaltak a földrengéskor:

Alsózsolcán mozgott az egész ház rezegtek a bútorok. Kb öt mp ig.

Nálunk meg a fal is megrepedt a Martintelepen

Tapolcán csak dörgést lehetett hallani.

Aszalón is lehetett érezni de csak egy pillanatra:) azt hittem valaki becsapta a lépcsőház ajtaját de akkor nem az volt.

Katalin utca…. elég komoly volt…

Görömbölyön az asztal is mozgott kicsit

Nekem a tvm mozdult meg majdnem leesett úgy kellett felugrani az ágyról hogy megfogjam..

Igen az Avason,a 10. Lakom és még az ágy is rezget alattam..


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei ügyeletére négy esetben érkezett kárbejelentés. Sajóládon az Ady Endre utcában egy családi ház kéménye dőlt le, míg a Kossuth Lajos utcában egy épület betonkoszorúján keletkeztek hajszálrepedések. A miskolci Egressy Gábor és az alsózsolcai Kossuth Lajos utcából falakon keletkezett repedésekről érkezett bejelentés. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

ÉM


Szeizmológus: Miskolcon számítani lehet kisebb utórengésekre

Budapest, 2015. március 29., vasárnap (MTI) – Utórengések is követhetik a vasárnapi miskolci földrengést, amely magyarországi viszonylatban közepes erősségűnek számít. A legvalószínűbb, hogy egy héten belül jelentkeznek még kisebb földmozgások – mondta az MTA Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium szeizmológusa az MTI-nek. tovább »

Kisebb földrengés volt Miskolc közelében

Miskolc – 2015. március 29-én, helyi idő szerint 17 óra 39 perckor 3.2-es erősségű földrengés pattant ki 10 km-es mélységben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolc közelében. A földrengést a lakosság is érzékelte, folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelem megyei ügyeletére. tovább »

Rengett a föld Miskolcon

Miskolc, 2015. március 29., vasárnap (MTI) – Földrengés volt Miskolcon vasárnap kora este, károkról egyelőre nem érkezett bejelentés a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, ugyanakkor sokan jelezték, érezték a jelenséget. tovább »

Címkék: ,