Földrengés Japánban

Legalább három ember megsérült Japánban, amikor a Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földrengés rázta meg az ország középső részét vasárnap. A földmozgás középpontja Tokiótól 300 kilométerre nyugatra volt, 16 kilométerre a földfelszín alatt. Halottakról, jelentős anyagi kárról nem érkezett hír.

A földrengés helyi idő szerint röviddel szombat éjfél után következett be az ország középső részén lévő Mie prefektúrában. A vonatokat ideiglenesen leállították, és a környező üzemekben is rövid szünetet rendeltek el.

Két ember egy út mellett lévő étteremben szenvedett könnyebb sérüléseket, miután rájuk estek a mennyezet kisebb darabjai. Kiotó tartományban egy középkorú férfinak a homloka szakadt fel, amikor kimenekült az egyik épületből.

Márciusban 6,9-es földrengés rázta meg a Noto félszigetet Japán középső részén, akkor egy ember meghalt, több mint 200-an megsérültek.

Japán földlemezek találkozásánál fekszik, a világ nagy földrengéseinek 20 százaléka itt történik. 1995-ben Kobe városában 6400 ember halt meg egy 7,3-as rengés után.