Fókuszban a közbiztonság Miskolcon

Ápolónő munkában
Ápolónő munkában - © Fotó: Magánarchívum
Miskolc – Csütörtökön tartotta áprilisi közgyűlését a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat.

A települések közbiztonságának fenntartása olyan módon, hogy javuljon a lakosság szubjektív biztonság­érzete. A halálos és személyi sérüléses közlekedési balesetek számának csökkentése, különösen az Encsi és a Tiszaújvárosi Rend­őrkapitányság területén.

Kevesebb balesetet!

Ilyen célkitűzéseket fogalmazott meg dr. Vereckei Csaba dandártábornok, megyei rend­őrfőkapitány a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Közgyűlés számára készített beszámolójában, amelyben a megye közbiztonságának helyzetét, a közbiztonság érdekében tett intézkedéseket és az azzal kapcsolatos feladatokat, valamint a határrend és határőrizet helyzetét és a határforgalom alakulását elemzi.

A megyei közgyűlés mai ülésén a rendőrségi beszámolót megelőzően, a közelmúltbeli rendőrség napjához kapcsolódva Török Dezső, a közgyűlés elnöke átadja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Közbiztonságáért Díjat.

Kossuth Zsuzsanna emlékére

A testület – más dolgok mellett – rendeletmódosítással dönt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Kossuth Zsuzsanna Emlékplakettje kitüntetés életre hívásáról. Az emlékplakettet azok a megyében dolgozó ápolók érdemelhetik ki, akik a betegek ellátása és a gyógyítás területén végzett magas színvonalú tevékenységükkel hosszú éveken keresztül eredményesen szolgálták a megye lakosságát. Az apropót az adja, hogy Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület 2017-re meghirdette a Kossuth Zsuzsanna emlékévet.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s