Friss hírek

2009.12.28. 20:33

Karácsonyi üdvözlet az ûrbázisról

<p>Jókívánságokat küldött a világszerte élõ gyerekeknek a Föld körül keringõ Nemzetközi Ûrállomás (ISS) legénysége.. Az ûrbázis öt fõs személyzetének tagjai egy karácsonyfa alól küldték üzenetüket, amelyet az orosz tévécsatornákon is bemutattak.</p>

A Föld felszíne felett csaknem 360 kilométeres magasságban keringõ Nemzetközi Ûrállomás (ISS) legénysége piros, bojtos mikulás sapkában, egy karácsonyfa elõtt keringve kommunikált a földi személyzettel, valamint a "Mikulással", aki az Orosz Ûrügynökség, a Roskosmos irányító-központjának közepén ülve szólt az ûrhajósokhoz: "A Föld gondol rátok, és szeret benneteket. Soha ne feledjétek, hogy ti vagytok a követeink az ûrben"- mondta a Mikulás, vagy ahogy Oroszországban nevezik: Fagy Apó (Gyed Maróz).

A nemzetközi ûrbázison jelenleg két amerikai, Jeff Williams, és Timothy J. Creamer, két orosz, Maxim Surajev, és Oleg Kotov, valamint a japán Szoicsi Nogucsi tartózkodik. A legénység tagjainak jókívánságait Oleg Kotov tolmácsolta a földieknek. A földi irányító-központból pedig a kozmonauta kollégája, Maxim Surajev fia és lánya, egy iskoláscsoport tagjaiként köszöntötték az ûrhajósokat. Az ortodox egyház hagyományai szerint egyébként Oroszországban idén január hetedikén ünneplik a karácsonyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!