Fókuszban a 2007. évi pályázati lehetőségek

Nyíregyháza – A 2007. évi pályázati lehetőségek és a II. Nemzeti Fejlesztési Terv 2007-2013 címmel rendeznek regionális konferenciát a megyei önkormányzat dísztermében március 23-án 9 órától.

A konferencia programja

A 2007. évi pályázati lehetőségek és a II. Nemzeti Fejlesztési Terv 2007-2013 című konferenciát 9 órakor Fülöp István, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés elnöke nyitja meg.


A program támogatói
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei
Önkormányzat
Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata
Szent Imre Katolikus Szül.k Egyesülete
Európa Egyesület
Els. Nyírségi Fejlesztési Társaság, Nyírségi
Civilház
Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács
Egészségvéd. Egyesület
Fiatalok Kulturális Szövetsége
Görög Katolikus Ifjúsági Egyesület

Elsőként NyíregyházaM. J. V. Önkormányzata Civil és Ifjúsági koncepciója címmel Csabai Lászlóné polgármester tart előadást, 9:30-kor A Nemzeti Civil Alapprogramról, a kormányrendelet módosításokról, pályázatok kezelésének, előkészítésének tapasztalatairól, az ESZA Kht.-ról és a civil szerezetek együttműködési lehetőségeiről beszél Nemoda István, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium fősztályvezetője.

10 órakor A Nemzeti Civil Alap 2007. évi működési és szakmai pályázati lehetőségeiről tájékoztatják a hallgatóságot az alábbi személyek:
Váradi Zsuzsanna NCA Tanács tagja, és
– az NCA Észak-alföldi Kollégium tagjai: Kondásné Erdei Mária NCA Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma
Geszti Jánosné NCA Civil Szolgáltató, Fejleszt. és Információs Kollégiuma
Kiss József NCA Civil Önszerveződés, Szakmai és Területi Együttműködés Kollégiuma.

10 óra 45 perckor az Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Tanács 2007. évi meghirdetett pályázati lehetőségei címmel Kovács Csaba elnök monológja zárja a délelőtti ülésszakot.

11 óra után A II. Nemzeti Fejlesztési Terv (2007-2013) 2007. évi pályázati lehetőségei című programot a tervek szerint Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter tartja, 12 órakor a Regionális Operatív Program 2007. évi pályázati lehetőségeiről Gazda László, az Észak – alföldi Regionális Tanács elnöke szól majd.

Lehetőség nyílik a kérdés–feleletes párbeszédre is; az NCA és az Észak-alföldi RIT és RISZI vezetői, tisztségviselői 8-9 óra között, valamint 13 órától pályázati tanácsadást tartanak a díszteremben.

– Palicz István –