Fokozott roham a Depeche Mode jegyekért

Egy nap alatt elkelt a belépők több mint 20 százaléka a Depeche Mode budapesti koncertjére. A jegyirodákban kedden reggel kezdték árusítani a belépőket, hasonló az érdeklődés a brit zenekar fellépése iránt, mint az AC/DC koncert esetében, amikor rekordidő alatt, két nap alatt az összes jegy elfogyott – tájékoztatta a Független Hírügynökséget szerdán reggel Márkus Éva, a koncertet szervező Live Nation Hungary marketing igazgatója.

Mint arról korábban hírt adtunk, kedden délelőtt kezdődött el a jegyértékesítés a június 23-i Depeche Mode budapesti koncertjére. A brit zenekar lemezbemutató koncertturnéja keretében lép fel Magyarországon is. Márkus Éva tájékoztatása szerint a Depeche Mode június 23-i a koncertje iránt akkora az érdeklődés, hogy van egy-két szektor, ahol már csak limitált számú jegy áll rendelkezésre.

“A Tour of Universe 2009” című lemezbemutató turné május 10-én Izraelből indul és július 11-én Portóban zárul. A Depeche Mode európai turnéja során 22 ország 28 városában mutatja be új albumának anyagát.

A zenekar az európai turnéra minden országban kedden kezdte meg a hivatalos jegyárusítást. Vannak olyan városok, ahol már a jegyek döntő többsége gazdára talált, közölte a marketing igazgató.

A Depeche Mode tagjai, Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher – október 6-án Berlinben jelentették be, hogy jövő tavasszal, új albumuk megjelenése után indulnak lemezbemutató turnéra. Az új Depeche Mode album a tervek szerint áprilisban jelenik meg. Az együttes tagjai jelenleg az utolsó simításokat végzik a tavasszal megjelenő új lemezükön.

A Live Nation Hungary tájékoztatása szerint ez lesz a brit együttes történetében az első olyan stadion turné, amelyre gigantikus méretű színpaddal, óriási látvánnyal készülnek. Európában várhatóan 1,3 millió ember előtt fognak fellépni.

Az együttes 1985. július 23-án lépett fel először Magyarországon. A budapesti Volán-pályán 4 ezer Depeche Mode rajongó előtt adtak koncertet. A brit csapat legutóbb két évvel ezelőtt, június 12-én koncertezett Budapesten, a zenészek akkor a Puskás Ferenc Stadionban a Playing The Angel turné keretében léptek fel.

Az 1980-ban eredetileg négy taggal alakult, ma már háromfős együttes 11 stúdióalbumot jelentett meg, és az elmúlt csaknem három évtizedben több mint 75 millió eladott lemezzel büszkélkedhet.Sporthírek