Fokozott rendőri jelenlét Kesznyétenben

Kesznyéten- Fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el Kesznyétenbe, az elmúlt hetek eseményei miatt.

Megyénkben jelenleg, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság területén lévő Kesznyétenben van fokozott rendőri jelenlét. Ezt az illetékes rendőrkapitányság vezetője rendelte el, a közelmúltban történt események miatt (életét vesztette egy férfi, július elején, Kesznyétenben, amikor két társával bemászott egy kertbe, a kerítésbe vezetett áram agyonütötte. – a szerk.)
Kérdésünkre, hogy mit jelent a településen a fokozott rendőri jelenlét, hány rendőr van, mikor járőröznek, Dobi Tamás, a megyei rendőrfőkapitányság kommunikációs munkatársa azt a választ adta: “A rendőrök az aktuális helyzethez igazítottan és megfelelő létszámmal vannak jelen a településen.””Megyénkben hol lenne még szükséges ilyen jelenlét? Dobi Tamás szerint: ezt az aktualitások mellett, rendőrszakmai megfontolások indokolhatják.
A kesznyéteniek mit szólnak a fokozott rendőri jelenléthez? A szóvivő elmondta: “A lakosság pozitívan értékeli. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a közterületen, egyenruhában szolgálatot teljesítő rendőr jelenléte bűnmegelőzési funkciót is betölt, egyben növeli, növelheti a lakosság biztonságérzetét.”