Fokozott közúti ellenőrzések kezdődnek

Fokozott közúti ellenőrzések kezdődnek
A közlekedési felügyelettel közös, országos elrendelésű rendőrségi akció indult október 10-én.

A négynaposra tervezett összehangolt közúti ellenőrzések keretében a rendőrség és a közlekedési felügyelet, a határőrség állományának segítségével elsősorban a tehergépkocsikra és kamionokra fordít kiemelt figyelmet.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kedden a 38-as főút gyulatanyai letérőjénél állították fel az ellenőrző állomást. A hat óra alatt mindkét irányban megállított több tucat kamion mintegy harmadánál találtak valamilyen szabálytalanságot.

Az enyhébb esetekben figyelmeztetés, helyszíni bírság, a súlyosabb esetekben feljelentés volt a szankció. Több járművet műszaki vizsgára rendeltek be, és olyan is előfordult, hogy a forgalmi engedélyt a helyszínen be kellett vonni.

A következő napokban ugyanakkor „Speed” elnevezéssel egész Európa területére kiterjedő sebességellenőrzési akció is folyik. A gyorshajtás Magyarországon évek óta a legelterjedtebb közlekedési szabálysértés, és a legfőbb baleseti ok.

A gyorshajtókkal szembeni erőteljes rendőri fellépés a közúti balesetek sérültjeinek és áldozatainak számának csökkentését célozza. Megyénkben most elsősorban a nagyobb forgalmú főútvonalakon kell számolni a traffipaxok előfordulására.