Fokozott közúti ellenőrzés kezdődik Borsodban

Miskolc, 2014. június 5., csütörtök (MTI) – Fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a pünkösdi hosszú hétvégén, az akció szorosan kapcsolódik a TISPOL Operational Group éves ellenőrzéséhez – tájékoztatta a megyei főkapitányság szóvivője az MTI-t csütörtökön.

Dobi Tamás közlése szerint június 6-án és 7-én az ittas, vagy bódult állapotban járművet vezető személyek kiszűrésére fókuszálnak.

A közúti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, a ki- és bevezető, valamint a gyorsforgalmi utakra terjed ki.

Az akcióban a megyei kormányhivatal közlekedési felügyelőségének munkatársai és az Országos Polgárőr Szövetség önkéntesei is közreműködnek.

A rendőrség a nemzetközi kontrollt követően a hosszú hétvége alatt, azaz június 8-án és 9-én is fokozott figyelmet fordít az agresszív, vagy ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők kiszűrésére, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére.

A figyelem a gépjárművezetők mellett kiterjed a motorkerékpárosokra, a segédmotoros-kerékpárosokra, illetve kerékpárosokra is – tette hozzá Dobi Tamás.

– MTI –