Fokozott figyelem

Fokozottan készülnek a közelgő ünnepekre a berettyóújfalui rendőrkapitányság illetékesei.

– Elsődleges feladataink közé tartozik az október 23–i megemlékezések miatt várhatóan jelentős mértékben megnövő közúti forgalom biztosítása, illetve a rendezvények közelében lévő közutak biztosítása is – mondta Lingvay Csaba alezredes, a berettyóújfalui kapitányság vezetője.

 – Ezúton is szeretnénk felhívni a közlekedők figyelmét, hogy fokozottan tartsák be a KRESZ szabályait. Következő feladatunk a halottak napi megemlékezések idején a bűn–és balesetmegelőzés. Ebben az időszakban is jelentős közúti forgalomnövekedésre számítunk, ami minden közlekedőtől fokozott figyelmet kíván.

Tudnivalók

Fel kell készülni arra, hogy –főként az esti órákban– jelentős lesz az úttesten közlekedő gyalogosok száma a temetők környékén, s kivilágítatlan kerékpárosok is nehezíthetik a biztonságos közlekedést. Fokozottan ügyelni kell a parkolási szabályok betartására is, hiszen az anyagi kárral illetve a személyi sérüléssel járó balesetek száma is megnőhet.

Felhívják továbbá a lakosság figyelmét, hogy kerékpárjaikat ne hagyják lezáratlanul a temetők kapujában és értékeiket se hagyják rajta, míg leróják kegyeletüket. Ugyanígy fontos arra is ügyelni, hogy a gépjárműben ne hagyjanak semmilyen értékes tárgyat, például mobiltelefont vagy pénztárcát, s győződjenek meg arról is, hogy bezárták–e az autó minden ajtaját.

Só. A.