Fokozott ellenõrzés tartottak a hétvégén Debrecenben a rendõrök

Nyüzsögtek a rendõrök hétvégén a debreceni éjszakában. A városi kapitányság fokozott ellenõrzést tartott a hajdú-bihari megyeszékhelyen, az akcióban a többek között kommandósok, a határrendészet munkatársai is részt vettek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget hétfõn Juhászné Kiss Katalin, a Debreceni Rendõrkapitányság hivatalvezetõje.

A hétvégén Debrecenben tartott, kétnapos akció célja egyebek mellett a lakosság biztonságérzetének erõsítése volt. A rendõrök ellenõrizték a Debreceni Menekülteket Befogadó Állomást (ismertebb nevén a menekülttábort) és a környezetében lévõ vendéglátó egységeket. Elõállítottak négy iránit kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt, két koszovói állampolgárt, akik ellen érvényes elfogatóparancs volt, egy afgánt pedig azért, mert hamis útlevéllel igazolta magát.

Csaknem négyszáz embert igazoltattak Debrecenben a hétvégén, közülük 23-mal szemben összesen 124 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki. Szabálysértés miatt 28 ember ellen tettek feljelentést a rendõrök, négy jármûvezetõ ellen pedig azért indult közigazgatási eljárás, mert vagy a biztonsági öve nem volt bekapcsolva vagy mobiltelefont használt. Szondába 300-an fújtak, a mûszer nyolc esetben színezõdött el. Ittas vezetés miatt két autóst állítottak elõ vérvételre. Fennakadt az ellenõrzésen két fiatal lány is, õk a tégláskerti lakásotthonból szöktek meg – a rendõrök vitték vissza õket.