Fokozott ellenőrzések az ünnepek alatt

A rendőrség idén is kiemelt figyelmet fordít a mindenszentek és a halottak napja alatt megnövekedő forgalom kezelésére, a balesetveszély csökkentésére és a bűncselekmények megelőzésére.

A következő, négynapos hétvégén várhatóan a szokásosnál többen kelnek útra, hogy leróják kegyeletüket az ország temetőiben, így megyénkben is.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén a főútvonalakon, a temetőkhöz vezető utakon és a temetők környékén fokozott közlekedésrendészeti, közrendvédelmi és bűnügyi járőrözést rendeltek el 2005. október 29. és november 2. között. A közlekedésrendészeti intézkedések elsősorban a forgalom folyamatosságának fenntartására, a balesetveszély megelőzésére és a temetők környékén történő parkolás elősegítésére irányulnak majd.

A forgalomellenőrzés mellett a bűnügyi szolgálat a polgárőrség bevonásával fokozott ellenőrzéseket tart, annak érdekében, hogy minél kevesebben váljanak bűncselekmény sértettjévé, illetve megakadályozzák a bűncselekmények elkövetését, kiszűrjék a gyanús személyeket.

Az esetleges forgalomkorlátozásról, a temetők környéki útlezárásokról a rendőrség időben tájékoztatja majd az állampolgárokat.

A rendőrség kéri a lakosság türelmét és együttműködését. A balesetek megelőzése érdekében közlekedjenek körültekintően! Ne hagyjanak semmilyen értéket az utastérben, és minden esetben zárják le a parkoló autókat!

Békés megemlékezést kívánunk mindenki számára!