Fokozott ellenőrzés a hosszú hétvégén

Akt.:
Fokozott ellenőrzés a hosszú hétvégén
Fokozott ellenőrzés a hosszú hétvégén
Miskolc – A „pünkösdi” hosszú hétvége ideje alatt ellenőrzéssel egybekötött fokozott rendőri jelenlétre kell számítani Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain is.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a rendőrség 2014. június 6-án és 7-én fokozott figyelmet fordít az ittas vagy bódult állapotban járművet vezető személyek kiszűrésére.

A közúti kontroll Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokra kiterjed. A végrehajtásban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, a Miskolci, a Kazincbarcikai, az Encsi, a Sátoraljaújhelyi, a Sárospataki, a Tiszaújvárosi, a Szerencsi, a Mezőkövesdi, az Ózdi és az Edelényi Rendőrkapitányság munkatársai vesznek részt.

Az akcióban a B-A-Z. Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőségének munkatársai és az Országos Polgárőr Szövetség önkéntesei is közreműködnek.

Az akciót többek között indokolttá teszi, hogy az alkoholfogyasztást követő járművezetés a közlekedésbiztonságot jelentősen befolyásoló tényező. Becslések szerint az Európai Unióban évente 10 ezer halálos áldozatot követel az ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés.

A rendőrség a nemzetközi kontrollt követően a hosszú hétvége alatt, azaz 2014. június 8-án és 9-én is fokozott figyelmet fordít az agresszív, vagy ittas állapotban közlekedő, szabályszegő gépjárművezetők forgalomból történő kiszűrésére, akárcsak a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére. A figyelem a gépjárművezetők mellett kiterjed a motorkerékpárosokra, a segédmotoros-kerékpárosokra, illetve kerékpárosokra is.

A cél a közlekedési balesetek megelőzése, a közlekedésben résztvevők biztonságérzetének növelése, valamint a zavartalan közlekedés biztosítása.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –