Videó: Főként a fővárosban és Pest megyében okozott károkat a vihar

Akt.:
Főként a fővárosban és Pest megyében okozott károkat a vihar
Főként a fővárosban és Pest megyében okozott károkat a vihar
Budapest – Főként a fővárosban és Pest megyében okozott károkat a hétfői vihar; a tűzoltóknak 230 esetben kellett segítséget nyújtaniuk – mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője kedden az MTI-nek.

A szóvivő szerint elsősorban a kidőlt fák és a beázott pincék miatt riasztották a tűzoltókat a vihar után. Összesen huszonhárom épületben keletkezett valamilyen kár hétfő délután.

Békés megye Békés nevű településén befolyt a víz egy családi ház pincéjében kialakított lakrészbe; az épületből három embernek kellett ideiglenesen kiköltöznie – tette hozzá.

Tiszaújvárosban egy melléképület, Pécelen pedig egy családi ház tetejét tépte le, illetve bontotta meg az erős szél.

A főváros XXII. kerületében egy családi ház tetejébe villám csapott és kigyulladt, míg a X. kerületben egy uszoda tetejét bontotta meg a szél.

Mukics Dániel szerint az előrejelzések újabb viharokra figyelmeztetnek a héten, ezért azt kérte, a vízparton nyaralók vegyék komolyan a tavi figyelmeztetéseket, míg a fesztiválozók kövessék a biztonsági szolgálat utasításait.

– MTI –


Felhőszakadás Miskolcon – vízben úszott a Zsolcai kapu
Budapest - Felhőszakadás veszélye miatt több megyében másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délben. Az érintett területeken a következő órákban intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat. Az MTI-hez eljuttatott veszé...

Felhőszakadás Miskolcon – vízben úszott a Zsolcai kapu
Miskolc - Hatalmas eső zúdult Miskolcra vasárnap délután. A körülbelül húsz, harminc perces felhőszakadás során városszerte körülbelül tíz milliméter csapadék hullhatott – mondta érdeklődésünkre Makó Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Miskolci Veszélyjelző és Szolgáltató Irodájána...