FŐHE: Engedéllyel és hanghatáron innen

FŐHE: Engedéllyel és hanghatáron innen
© Fotó. KM-archív
Nyíregyháza – A FŐHE Fesztiválért a fiatalok rajonganak, a Nyíregyházi Egyetem környékén élők kevésbé…


A hallgatók nagyon várták már a Nyíregyházi Egyetem FŐHE rendezvénysorozatát, főként az esti koncerteket és zenei programokat. A környéken lakók viszont panasszal fordultak szerkesztőségünkhöz, az engedélyezett zajszint túllépését feltételezve. Az olvasói felvetésre dr. Kvancz József, az egyetem kancellárja válaszolt:

„A Nyíregyházi Egyetem hallgatói rendezvényeinek a sorában kiemelkedő jelentőségű a FÖHE fesztivál, amit évente egyszer minden év májusában rendezünk meg. Az előkészületi munkák során kiemelt figyelmet szenteltünk a rendezvény minél szakszerűbb és pontosabb megszervezésére, az előzetes tájékoztatásra, szórólapokon is értesítettük a környéken lakókat a várható eseményről.

Valamennyi engedély birtokában kezdődött meg a FÖHE-2018 eseménysorozata, szigorú kontroll mellett. Az egyetem munkatársai már az első éjszaka is több alkalommal, több helyszínen zajkibocsátási mérést végeztek – ezt az események végéig folytatják –, s a rendezvény egyetlen alkalommal sem lépte át a rendeletben megengedett mértéket.

A felmerült kellemetlenségért kérem minden nyíregyházi lakos türelmét és megértését, törekszünk arra, hogy minél kisebb mértékben zavarjuk meg a környéken lakók éjszakai nyugalmát. Méltó helyszínt és programot biztosítsunk a szórakozni vágyóknak, mindezt kulturált körülmények között, az egyetem felügyelet mellett” – áll a kancellári reagálásban.

KM