Fogyasztóvédelmi kritika a Főtávnak – RTL Klub

Az áremelés egészéhez képest túl nagy mértékben emelték meg Budapesten a távfűtési alapdíjakat a Fogyasztóvédelemi Főfelügyelőség szerint. Ez az a díj, amit egész évben fizetni kell, akkor is, ha nem fűtenek. A fogyasztóvédőket több panaszos is megkereste. A Főtávnál jogosnak tartják az áremelést – számolt be az RTL Klub Híradója.

Egy budapesti lakótelepen 581-en írták alá azt a papírt, amelyen tiltakoznak a magas alapdíj miatt. A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szerint van mit kifogásolni.

A többi között észrevételeztük az is: nem biztos, hogy az alapdíjat olyan mértékben kell emelni, mint az energia árát – mondta Kathy Attila, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség szóvivője. Ezt meg is írták az érintett önkormányzatoknak.

A fővárosi távfűtési cégnél azonban úgy tudják, a levélben más van. A Főtáv kommunikációs vezetője szerint a levélben, amelyet a fogyasztóvédők küldtek a fővárosi önkormányzatnak, az áll, hogy nem akarnak észrevételt tenni. A Főtáv szerint az áremelés amúgy jogos volt.

László György, a társaság PR-igazgatója azt mondta: ezzel a megoldással állt helyre a valós egyensúly. Tehát most az alapdíj a tényleges állandó költségeket fedezi, a hődíj pedig a tényleges energiaköltségeket – fogalmazott.

A Fővárosi Önkormányzat csak egy régebbi sajtóközleményben reagált. Ebben pedig azt írták: másfél év múlva lesz újra – ahogy fogalmaznak – díjkorrekció. Addig a kérdéssel nem foglalkoznak.Sporthírek