Helyi közélet

2010.07.14. 13:23

Egyedi elbírálást kérnek a felsőzsolcaiak

<p>Felsőzsolca - Egyedi elbírálást kérnek a kormánytól a felsőzsolcaiak.</p>

A felsőzsolcai önkormányzat azzal a kéréssel fordul a kormányhoz, hogy az árvíz sújtotta települést vegyék egyedi elbírálás alá – mondta el az Észak-magyarországnak Eszlári Györgyi, a település alpolgármestere. Az újjáépítési munkacsoport elnöke elmondta, hogy az árvízi kárenyhítésről szóló kormányhatározat némi csalódást okozott a városban.

A kormány ugyanis csak a megsemmisült lakóépületek újjáépítéséhez és csak az elemi lakhatás feltételeinek megteremtéséhez nyújt anyagi támogatást, ezt kevésnek ítélik. A döntés ugyanis 173 összedőlt felsőzsolcai ház tudatában született, ezért ítéltek meg meg 1,7 milliárd forintot, de a mai napig 201 ingatlan vált rommá, és további félszáz rossz állapotban lévő vályogház omolhat össze.

Eszlári Györgyi elmondta, a pénz nem költhető az öszszeomlott házak romjainak eltakarítására, Felsőzsolcán ez összesen mintegy 140 millió forintja kerül. Sem a károsult tulajdonosoknak, sem pedig az önkormányzatnak nincs erre pénze, márpedig ezt a terhet a kormányhatározat a tulajdonosokra hárítja. Az alpolgármester szerint az előírt október 31-i határidő sem tartható.

ÉM-SZB

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában