Fogorvosi fúróval csipkézett tojás is láható a zengővárkonyi tojásmúzeumban

Patkolt, csipkézett, szőtt, vagy magvas -ilyen tojásdíszítéseket is láthatnak az érdeklődők Zengővárkonyban. A helyi tojásmúzeumban csaknem 10 ezer míves tojás van, több ezer módon mintázva. A baranyai településre húsvétkor azokat is várják, akik szeretnék megtanulni a tojásdíszítés hagyományos formáját, az írókával és viasszal mintázást. Különlegességnek számít a tojásba belefaragott himusz kotta, a fogorvosi fúróval csipkézett […]

Patkolt, csipkézett, szőtt, vagy magvas -ilyen tojásdíszítéseket is láthatnak az érdeklődők Zengővárkonyban. A helyi tojásmúzeumban csaknem 10 ezer míves tojás van, több ezer módon mintázva. A baranyai településre húsvétkor azokat is várják, akik szeretnék megtanulni a tojásdíszítés hagyományos formáját, az írókával és viasszal mintázást.

Különlegességnek számít a tojásba belefaragott himusz kotta, a fogorvosi fúróval csipkézett tojáshéj, a patkolt vagy a gombostűvel díszített tojás. A zengővárkonyi tojásmúzeum legkisebb darabja egy egy centiméteres hímes tojás, a legrégebbiek pedig száz évesek.