Fogolyszökés Kecskeméten – bilinccsel ütötte le a börtönõrt

Leütötte a büntetés-végrehajtási õrt és megpróbált elszökni a Kecskeméti Városi Bíróságról egy elõzetes letartóztatásban lévõ férfi szerdán. Az õr a földre zuhant, a férfi kitépte a kezébõl a vezetõszárat, majd elszaladt. A bejárati ajtó kilincse ejtette foglyul: beleakadt a vezetõszár.

A Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság csütörtöki tájékoztatása szerint az eset szerdán történt a Kecskeméti városi Bíróság második emeletén, a fogvatartottaknak kialakított helység illemhelyének elõterében. A megbilincselt, vezetõszáron vezetett, 21 éves ceglédi fiatalember a bilinccsel leütötte a börtönõrt, majd ellökte. az õr a földre zuhant, a férfi kitépte a kezébõl a vezetõszárat és elszaladt.

A vezetõszíj azonban beleakadt a bejárati ajtó kilincsébe és így rögtön sikerült is elfogni a fennakadt foglyot. Ekkor a fiatalember a bíróság ajtójának üvegét szándékosan kifejelte, könnyû sérüléseket szenvedett.

A férfi Fõvárosi Büntetés-végrehajtási Intézetben tölti elõzetes letartóztatását, csak tárgyalására szállították át a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. Most újabb eljárás indult ellene fogolyszökés és hivatalos személy elleni erõszak miatt.