Fogócska – lecsapott a vámkommandó

A Vám- és Pénzügyőrség Központi Járőrszolgálat Parancsnokságának járőrei csütörtökön, a délutáni órákban közúti ellenőrzést tartottak Biharkeresztes és Mezőpeterd között.

Az útszakaszon karjelzéssel próbáltak megállítani egy magyar honosságú Peugeot furgont. A jármű vezetője a pénzügyőröket meglátva lassított, majd az ellenőrző ponthoz érve gázt adott és nagy sebességgel továbbhajtott. A járőrök a szolgálati gépkocsi megkülönböztető fény- és hangjelzését használva a menekülő furgon nyomába eredtek.

Néhány kilométer megtétele után a kisteherautó vezetője – miután látta, hogy nem tud egérutat nyerni – lehúzódott az út szélére. Ezt követően a pénzügyőrök kinyitották a furgon rakterét, amely zsúfolásig volt pakolva fekete zsákokba csomagolt – összesen 6300 doboz – magyar adójegy nélküli cigarettával.

A több mint 3 millió forint értékű füstölnivalót és a járművet a pénzügyőrök lefoglalták, a magyar állampolgárságú sofőrrel szemben pedig jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetése miatt eljárást kezdeményeztek. Az ügy kapcsán várható bírság közel 8 millió forint.

(Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága)