Foglalkoztatási Civil Műhely

Magyarország 2004. január 1-je óta jogosult az Európai Unió fejlesztési alapjainak támogatására, közel 1350 milliárd forint értékben. Ezen alapok célja a gazdasági és társadalmi kohézió erősítése, illetve a fejlettségbeli különbségek csökkentése a tagállamok és régióik között.

Ki kell használni

Ahhoz, hogy hazánk minél hatékonyabban, azaz minél nagyobb százalékban ki tudja használni az Európai Unió által nyújtott támogatási lehetőségeket, szükség van arra, hogy folyamatosan megfelelő számú, az Unió elvárásainak megfelelő minőségben kidolgozott pályázatot adjanak be, majd valósítsanak meg hazánkban. Ez a hatékonyság igen jelentős mértékben azon múlik, hogy mennyire aktívak és jól informáltak a civil szervezetek.

INFORMÁCIÓ
A Munkanélkülieket Segítő Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetségének elérhetősége: 4025 Debrecen, Török Bálint utca 4., telefon: (52) 530-867, fax: (52) 536-866, e-mail: mskszmsz@mskszmsz.axelero.net.

Ennek jegyében rendezett a Foglalkoztatási Civil Műhely keretében tájékoztatót a foglalkoztatási célú tevékenységet felvállaló civil szervezetek, valamint partnereik képviselői részére kedden Debrecenben az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) Kht., valamint a Munkanélkülieket Segítő Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetsége.

A megbeszélésen többek között szó esett a Foglalkoztatási Civil Műhely tevékenységéről, a Foglalkoztatási Ágazati Érdekegyeztetési Rendszerről, a helyi foglalkoztatási partnerségekről. A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program, az EQUAL valamint a Nemzeti Civil Alap pályázatainak tapasztalatairól műhelybeszélgetések keretében is szót válthattak a résztvevők.

Segítő tanácsadók

A Munkanélkülieket Segítő Közhasznú Szervezetek Magyarországi Szövetségének működik egy programirodája Debrecenben – tudtuk meg Varjú Tamástól, a szövetség titkárától. A szervezet olyan országos tanácsadói hálózatot működtet – több partnerrel együtt –, melynek keretében megyei tanácsadók segítik a foglalkoztatási célú tevékenységet végző civil szervezetek munkáját.

A tanácsadók egyenként tíz partnerszervezettel tartják a kapcsolatot, de rendszeresen szerveznek olyan klubeseményeket, mikoris több résztvevős szakmai megbeszélésekre nyílik lehetőség. A szövetség rendszeresen elektronikus hírlevelet jelentet meg, amelyre az info@euhalo.hu e-mail címen lehet jelentkezni. Egy internetes portálról pedig – mely a www.euhalo.hu címen érhető el – az országos foglalkoztatási jellegű civil eseményekről lehet tájékozódni.