Fodor személyi változtatás nélkül változtatna

Budapest – Fodor Gábor elnökké választása esetén a változás politikáját képviselné az SZDSZ -n belül, ugyanakkor első feladata lenne, hogy nyíltan kiálljon a liberális vezetésű tárcák mellett -erről a liberális politikus keddi sajtótájékoztatóján beszélt.

Programja szerint például teljesen újra kellene gondolnia a pártnak az adórendszerrel kapcsolatos eddigi állításait és a gazdaságpolitikával kapcsolatban is vannak kritikái, de úgy gondolja, hogy akkor is Kóka Jánosnak kellene képviselnie a liberális gazdaságpolitikát a kormányban, ha őt választják meg elnöknek a március végi tisztújításon.

Ungár Klára, a gazdasági fejezet kidolgozásában közreműködő liberális poitikus szerint például az SZDSZ -nek szakítania kellene az eddigi adópolitikával. A képviselő a hétfői sajtótájékozatón azt mondta, a pártnak nem az egykulcsos adórendszer bevezetése mellett kiállnia a jövőben, hanem egy olyan adó -és járulékrendszer kidolgozása mellett, amely a jelenleginél jobban támogatja a foglalkoztatást.

Fodor Gábor vezetésével, az SZDSZ ismét napirendre venné a képviselők összeférhetetlenségével kapcsolatos szabályozást is, különös tekintettel az önkormányzati vezetők szerepvállalására. Oktatási kérdésekben a párt nagyobb hangsúlyt adna a jövőben a szakképzés fejlesztésének és javítanák az óvodába kerülés esélyét is.

Címkék: , , ,


További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek