Fodor: Szégyen-gyalázat, ami a Március 15 -e téren történt

Szégyenteljesnek nevezte Fodor Gábor (SZDSZ) azt, hogy Árpádsávos zászlókkal, tojásokkal, kövekkel és italos-palackokkal felszerelkezett emberek zavarták meg csütörtökön a Fővárosi Önkormányzat megemlékezését a Március 15-e téren. Fodor Gábor szerint politikai hovatartozástól függetlenül, most minden demokratának össze kell tartania, be kell bizonyítania, hogy azok vannak többen, akik méltóságteljesen akarnak ünnepelni. A liberális politikus szerint ugyancsak közös feladat az is, hogy mindeki elhatárolódjon a szélsőségektől ezért arra kérte Orbán Viktort, szólítsa fel a Fidesz megemlékezésére Árpádsávos zászlókkal érkezőket arra, hogy tegyék el ezeket a zászlókat.

Fodor Gábor közleményében arra kért “minden szabadságszerető embert”, hogy a fővárosi megemlékezésen történt incidens ne tántorítson el senkit az ünnepléstől. “Ma azoknak van szégyenkezni valójuk, akiknek a hősök emlékének meggyalázása sem drága azért, hogy a nekik nem tetsző politikusokon sebet ejtsenek” -olvasható a közleményben.

Az SZDSZ elnökjelöltje szerint minden demokratának az a feladata, hogy elhatárolja magát az erőszakos kisebbségtől, mert aki ezt nem teszi meg, az közösséget vállal velük. Fodor Gábor utalt Sólyom László csütörtöki erdélyi beszédére is, ahol az államfő azt mondta, hogy “a 48-as forradalom óta a háromszínű nemzeti zászló a szabadság jelképe is lett: felülmúlhatatlan jelkép, nincs szükség másra.”

Fodor Gábor szerint a XX. századi rémtettek árnyékában nem lehet az Árpádsávos zászlót a nemzeti jelképek közé emelni, ezért arra kérte Orbán Viktor, hogy a Köztárasági Elnök szavainak megfelelően, a Fidesz rendezvényén az Árpádsávos zászlókkal megjelent résztvevőket szólítsa fel zászlóik elrakására.

Március 15-e a háromszínű nemzeti zászló születésének, a kokárdának és a szabadságnak az ünnepe, és nem az embertársaink százezreit megsemmisítő hatalmat szimbolizáló erőszaké -olvasható a közleményben.Sporthírek