Fodor Gábor a Magyar Gárdáról

Megengedhetetlen a Magyar Köztársaságban, hogy ideológiához, párthoz kötődő félkatonai szervezetek kezdjék el dominálni a magyar politikai életet. Ez a magyar demokrácia szétveréséhez vezet – mondta Fodor Gábor az SZDSZ ügyvivője a Független Hírügynökségnek a Magyar Gárda megalakulására reagálva szombaton egy Mosonmagyaróváron tartott sajtótájékoztatón.

A politikus kifejtette, hogy minden pártnak világosan el kell határolódnia az ilyen félkatonai szervektől és egyértelművé kell tenni, hogy az ilyen folyamatok ellen fel fog lépni. Fodor Gábor úgy fogalmazott, hogy örömmel fogadta, hogy a Fidesz vezető politikusai közül többen megtették ezt az elhatárolódást, de mindenkire szükség van, mert közben mások másképpen fogalmaztak a jobboldal és a Fidesz politikusai részéről.

A Szabad Demokraták Szövetsége részéről nem fogják megengedni, hogy bárkinek ebben az országban félnie kelljen, aggódnia kellejen, vagy a Magyar Köztársaság jövőjét kelljen féltenie azért, mert félkatonai szervezetek jelennek meg – mondta Fodor Gábor.