Fodor Gábor: a liberalizmus nem kaland, hanem hitvallás

Fodor Gábor szerint a liberális pártban való szerepvállalása számára nem kaland, hanem hitvallás. Az SZDSZ elnökjelöltje erről Salgótarjánban, pártja Nógrád megyei választmányi ülésén beszélt pénteken. Fodor Gábor hangsúlyozta: pártelnöki riválisától, Kóka Jánostól eltérően ő úgy látja, hogy egy párt csak elvek mentén szerveződhet. Ha a szabaddemokraták csak a gazdag, sikeres embereket szólítanák meg, akkor az SZDSZ szerinte legközelebb már be sem jutna az Országgyűlésbe.

Fodor Gábor úgy látja, hogy a liberalizmus eszméje ott van minden szabadságszerető emberben, nemcsak a gazdag vállalkozókban, hanem alkalmazottakban vagy a kevésbé tehetősekben. Fodor Gábor szerint Kuncze Gábor leköszönésével új korszakhoz ért az SZDSZ, a folytatás csak értékválasztás mentén lehetséges.

A pártelnökségre pályázó Fodor Gábor leszögezte ugyanakkor, hogy nem tartja indokoltnak a koalíciós szerződés módosítását, mert szerinte az bizonytalanságot keltene a választókban. A liberálisoknak támogatni kell a kormány munkáját, sőt, ez lenne a dolga az ellenzéknek is, ha a nemzet érdekeit tekinti elsődlegesnek – tette hozzá Fodor Gábor, aki újságírói kérdésre elmondta: március 15-én ő maga Gyöngyösön mond beszédet.

Fodor Gábor értelmezésében március 15-e a polgári demokrácia ünnepe, amit méltóképp kell megünnepelni, és egy demokrata politikusnak ilyenkor félelem nélkül az emberek közt a helye. Hozzátette: reméli, erről Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is sikerül meggyőznie.