Fődíjat hoztak haza az edelényi táncosok

Remekül szerepelt az edelényi Császta Néptáncegyüttes
Remekül szerepelt az edelényi Császta Néptáncegyüttes
Edelény – A Lódz közeli járás az edelényi kistérséggel építi ki a kapcsolatokat.

A fődíjat érdemelte ki produkciójával az edelényi Császta Néptáncegyüttes a lengyel Zdunska Wola járás „Világ Folklórja” június 30. és július 2. között megrendezett nemzetközi fesztiválján.

Felemelő érzés

A Lódz közeli járás az edelényi kistérséggel építi ki a kapcsolatokat. Ennek jegyében március elején járt delegáció Zdunska Wola-ban, az ottaniak pedig két hónappal később adták vissza a látogatást.

A kezdettől baráti együttműködés első eredményeként kapott meghívást a Pro Urbe díjas néptáncegyüttes a nemzetközi fesztiválra, az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása pedig vállalta a kiutaztatást.

„Felemelő érzés volt magyarnak, edelényinek lenni Zdunska Wola-ban” – mondta Molnár Oszkár. A Császta Néptáncegyüttes sikeréért a fesztivál helyszínén szorító edelényi polgármester és kistérségi társulási elnök a vasárnapi misét követő bemutatón találkozott Zenon Grocholewskival, Lengyelország kardinálisával, aki a helyi hitéletet bemutató albumot dedikált neki, illetve folytatott baráti beszélgetést Witold Waszczykowski lengyel külügyminiszterrel is, aki szintén megtekintette a Körmöndi Tamás vezette táncosok műsorát.

ÉM