Focival is ünnepeltek a bükkábrányiak

Focival is ünnepeltek a bükkábrányiak
Bükkábrány – Gyönyörű lett a Szép Pál sporttelep. A településen élők büszkék lehetnek rá.

Hétfőn délelőtt hétágra sütött a nap. A bükkábrányi sporttelepre érve a híres slágercím jutott eszünkbe: Monaco…, huszonnyolc fok árnyékban. A jurtában azonban kellemes volt a hőmérséklet, okos emberek találták ki, hogyan is lehet a széljárással a hőséget csökkenteni. Az avatóünnepségre összegyűltek vagy ezren.

Csaknem 30 millióból

Hogyan nézett ki a régi szociális helység? Volt benne két öltöző, egy játékvezetői helység, meg egy tárgyaló. A felépített komplexum vagy az ötszöröse az előzőnek, van ott minden, ami szem-szájnak ingere, a kivitelezők öt hónap alatt nagyszerű munkát végeztek.
– A Belügyminisztérium pályázatán 16 és fél millió forintot nyertünk, ehhez tettük hozzá a 11 milliós önrészünket – mondta beszédében Szalai Szabolcs polgármester. – Köszönettel tartozunk a környékbeli üzemeknek, gazdasági társaságoknak és magánszemélyeknek is, hiszen nagyon sokat segítettek nekünk! Szép Pál rengeteget tett Bükkábrány sportjáért, labdarúgásáért, megérdemli, hogy ilyen szép komplexum viselje a nevét.

5.5 milliárdos keret

Szót kapott Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelős politikai államtitkára, a térség országgyűlési képviselője, „mellesleg” gyakorló mezőkövesdi sportvezető is.
– Országszerte sok klub és csapat tűnt már el csak azért, mert nem volt kellő infrastruktúrális háttere. Ezért minisztériumunk 5.5 milliárdos pályázati keretet különített el ilyen és ehhez hasonló célokra. Erre pályáztak a bükkábrányiak és csodaszép épületet hoztak létre. Most már a fiúkon a sor!
Az államtitkár a megyei I. osztályú bajnokságra célzott, hiszen minden futballszerető tudja, hogy a Bükkábrány vezeti a táblázatot.
– Ezt a gyönyörű, május elsejei ajándékot nekünk azzal kell meghálálnunk, hogy kiharcoljuk az aranyérmet és feljutunk az NB III-ba – emelte hangját a nemzetiszínű szalag átvágása után Vígh Ferenc, a gárda játékosedzője, akinek szavaira így kontráztak a gárda tagjai: – Mester, így legyen!
Az ünnepség végén, a feliratra tekintve, újra eszünkbe jutott Szép Pál, a pálya névadója. Talán nem mindenki tudja, ezért a történeti hűség kedvéért leírjuk: a néhai Pali bácsi hosszú ideig lapunk tudósítója volt, hétről hétre ő küldte szerkesztőségünknek a bükkábrányi mérkőzések beszámolóit.

ÉM-KT

Eredmények

A felnőtt labdarúgó villámtorna végeredménye: 1. Mezőkövesd-Zsóry, 2. Egri FC, 3. Bükkábrány (a negyedik meghívott, a Kecskeméti TE együttese nem érkezett meg.)
Különdíjak, gólkirály: Dusan Pavlov (Egri FC) 2 góllal. A legjobb kapus: Ficsor Dávid (Mezőkövesd-Zsóry). A legjobb mezőnyjátékos: Kánya Adrián Michel (Bükkábrány).
Utánpótlás, U7-es korcsoport: 1. Borsod Volán, 2. Tiszaújvárosi FC, 3. Bükkábrány, 4. Mezőkövesd-Zsóry. U9: 1. Tiszaújvárosi FC, 2. Mezőkövesd-Zsóry, 3. Bükkábrány, 4. Borsod Volán. U11: 1. Bükkábrány, 2. Tiszaújvárosi FC, 3. Borsod Volán, 4. Mezőkövesd-Zsóry.

Mindkét félnek igaza van

A hét végén lejátszott Bükkábrány – Nyékládháza (3-2) megyei I. osztályú találkozó után felháborodott hangú telefonhívást kaptunk.
Veres Lajos, a Nyékládházi SE elnöke: – Még soha nem öltöztünk jurtában, víz, zuhany, mosakodás nélkül, ilyen nomád körülmények között… Ez méltatlan volt a megyei elithez.
Kovács Attila, a Bükkábrány SC elnöke: – Mivel öltözőnk nem készült el a meccsre, minden létező más megoldást felajánlottunk a nyékládháziaknak, de ők nem fogadtak el semmit.
Balázs András, a megyei labdarúgó szövetség elnöke: – Képben vagyok, mindenről tájékozódtam és tájékoztattak. Úgy gondolom, hogy mindkét félnek igaza van. Fegyelmi bizottságunk foglalkozni fog a Bükkábrányban történtekkel.További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek