Foci közben se sörözzön, vagy a jogosítványa bánja

Foci közben se sörözzön, vagy a jogosítványa bánja
© Illusztráció - vezess.hu
Mályi, Miskolc – Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a mályi férfival szemben, aki egy baráti futballozás közben szeszes italt fogyasztott, majd autójával hazaindult.

A Miskolci Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 45 éves férfival szemben.

A gyanúsított 2018. január 24-én az esti órákban egy mályi iskolában futballozott barátaival. A férfi a foci közben megivott két dobozos sört, majd autójával hazaindult. A rendőrök azonban igazoltatták és a nála alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A férfi gyanúsított kihallgatása során elmondta a rendőröknek, hogy nagyon megbánta amit tett, de úgy gondolta kiment már belőle a szesz.

A Miskolci Rendőrkapitányság a sofőrrel szemben folytatott nyomozást a napokban lezárta és keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségnek.

Fontos megjegyezni, hogy az elfogyasztott alkohol minden emberi szervezetre más hatással van. Nagyban befolyásolja a felszívódást és a kiürülést az illető alkata, hogy mikor evett utoljára, illetve a fizikai állapota is. Attól, hogy két doboz sör után valaki nem érzi magát ittasnak, még az elvégzett vizsgálatok szerint lehet alkoholosan befolyásolt állapotban.

Ezért nyomatékosan felhívjuk a közlekedők figyelmét, hogy vezetésük megkezdése előtt semmiféle alkoholt és más bódító hatású szert ne fogyasszanak!

Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit hazavárnak.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –