Florens 2016: „virágok közt veled lenni”

A felnőtt 500, míg a nyugdíjas és a gyermek jegyek 300 forintba kerülnek majd az eseményre
A felnőtt 500, míg a nyugdíjas és a gyermek jegyek 300 forintba kerülnek majd az eseményre
Miskolc – A tavalyi időpont a virágos szakmának nem volt jó, ezért idén május 6–8-ig rendezzük meg tavaszköszöntő rendezvényünket, a Florens 2016 Kert – Virág – Otthon Kiállítást és Vásárt – erről Sashalmi László, az esemény főszervezője beszélt a hétfői sajtótájékoztatón, aki elmondta azt is, hogy utánajárt annak, hogy milyen előzményei voltak a szép virágos kerteknek Miskolcon.

Kiderült: a Diósgyőri vár mellett már a 16. században díszkertet alakítottak ki, mely több évszázadon keresztül fennmaradt, majd a 18–19. században azt is feljegyezték, hogy a városban rendszeresen megnyitottak egy-egy magánkertet a látogatók számára. Az 1900-as években jelentős méreteket öltött Miskolcon a „bulgárkertészet”, és a megművelt területeken a virágkertészet is fontos szerepet kapott. 1949-ben a Miskolci Kertészet Vállalat megalakulásával olyan virágtermesztési kultúra alakult ki, ami e területen is országos rangot hozott a városnak.

”Tavaszi tündérkert” mini enteriőrök is láthatók lesznek. Sashalmi László

– A nagy érdeklődésre számot tartó rendezvényre az egész Észak-kelet magyarországi térségből várjuk a kiállítókat és a látogatókat is – tudtuk meg Sashalmi Lászlótól. – A Florens részeként, a városháza új épületének impozáns aulájában „Tavaszi enteriőr” kiállítást szervezünk, melyen a szakemberek munkái mellett, óvodák által készített „Tavaszi tündérkert” mini enteriőrök is láthatók lesznek. Ugyanakkor a gesztenyeligetben saját kezű virágültetéssel, lakásdekoráció-készítéssel, pónilovagoltatással és sok más érdekes lehetőséggel várjuk az óvodás és kisiskolás korú látogatóinkat.

ÉM
hirdetés


hirdet�s