Fizetős parkolás Sátoraljaújhelyen?

Akt.:
Illusztráció - Fizetős parkolás Sátoraljaújhelyen?
Illusztráció - Fizetős parkolás Sátoraljaújhelyen?
Sátoraljaújhely – Az októberi testületi ülésen dönthetnek a parkolási díjakról.

Egy indítvány szerint a közeljövőben fizetőssé válhat a parkolás Sátoraljaújhelyen.

Két zóna

Jelen pillanatban sem lehet mindenhol ingyen parkolni az autósoknak Sátoraljaújhely belterületén. Igaz, most mindössze egy rövid szakaszon, a belvárosi rekonstrukció keretében kialakított sétálóutca elején kell fizetni a parkolásért, de ott is csak félórai várakozás után, addig díjmentes a várakozás.

– Ez még csak egy terv, egy képviselői indítvány – mondta érdeklődésünkre Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. – Az tény, hogy a belvárosban hatalmas a zsúfoltság, alig lehet parkolóhelyet találni, így akinek sürgős dolga van, az sok időt veszthet azzal, hogy megpróbál magának parkolóhelyet találni. Ezt hivatna szabályozni az az indítvány, amelyet először az illetékes bizottságoknak kell majd megtárgyalni, és amennyiben ott életszerűnek találtatik az elképzelés, akkor kerülhet az októberi képviselő testületi ülés elé.

Információink szerint az elképzelés két zónát alakítana ki a belvárosban, ahol fizetőssé válhat a sátoraljaújhelyi parkolás.

Az intézkedés szigorúan a belvárosi területekre lenne érvényes, az attól távolabbi területeken továbbra is ingyen lehetne parkolni az autósoknak.

ÉM-BG