Fizetésemelést kapnak a gyógyszergyárban

Februárban demonstráltak a dolgozók
Februárban demonstráltak a dolgozók - © Fotó: Matey István
Debrecen – Nem lesz sztrájk a Teva debreceni üzemében, miután a szakszervezet megegyezett a munkáltatóval.

Szabóné Lakatos Erzsébet, a Vegyipari Dolgozók Biogal Szakszervezetének titkára lapunknak elmondta: a gyógyszergyár vezetése eredetileg azt ígérte, hogy április 1-től 7,7 százalékkal növeli a béreket, de nem egyformán mindenkinek. Mivel a dolgozók ennél többet szerettek volna, február közepén demonstrációt tartottak az üzemnél.

Az azóta lezajlott tárgyalások során abban tudtak megállapodni a tulajdonos képviselőivel, hogy a korábban ígérten felül, július 1-től 3 százalékos béremelést kap valamennyi dolgozó visszamenőleg, bizonyos számok teljesülése esetén. Októberben lesz a kifizetés.

Azt is elérte a szakszervezet, hogy azoknak, akiknek a munkáját megfelelőre vagy kiválóra értékelik, minimum 14 500 forintot adjanak béremelésként.

A Teva debreceni gyárában jelenleg 1600-1700 ember dolgozik. A megállapodás a budapesti kereskedelmi egységre is vonatkozik, de ők a plusz 3 százalékot nem kapják meg.

A bérmegállapodás emellett olyan további pontokat is tartalmaz, amelyekkel a munkavállalók jól járnak – hangsúlyozta Szabóné Lakatos Erzsébet.

OCs


Debrecen - A debreceni Teva Gyógyszergyár több száz dolgozója tüntetett a komplexum csomagolóüzeme előtt hétfő délután. Szabóné Lakatos Erzsébet, a megmozdulást szervező Vegyipari Dolgozók Biogal Szakszervezete titkára lapunknak elmondta: a munkáltató által kínált béremelés mértéke és annak elosz...