Magyarország

2010.05.05. 19:14

BKV-ügyek: ártatlannak tartja magát az ügyvéd - RTL

<p>Ártatlannak tartja magát az az ügyvéd, akit kedden hallgatott ki a rendőrség a BKV-ügyben - hangzott el a szerda esti RTL Híradóban.</p>

Horváth Iván a rendőrség szerint közreműködhetett egy fiktív megbízási szerződés megkötésében, amely a BKV fénymásoló készülékeinek műszaki állapotfelmérésére vonatkozott. A gyanú szerint a cserébe kapott több mint 18 millió forint jelentős része a BKV egyik korábbi vezérigazgatójának végkielégítését egészítette ki. A Népszabadság szerint ez a vezető Aba Botond volt.


A fénymásolók állapotának felméréséért két éve több mint 19 millió forintot fizetett a BKV egy cégnek. A rendőrség szerint a megbízási szerződés fiktív volt, a teljesítési igazolás pedig hamis. A gyanú szerint ezekben közreműködött az ügyvéd. A szerda esti RTL Híradó szerint az iroda Hagyó Miklóshoz köthető, nemcsak azért mert több ügyben képviselték korábban a volt főpolgármester-helyettest. Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat vezérigazgatója rendőrségi tanúvallomása szerint Hagyó kérte, hogy jelentős ügyekben ezt az ügyvédi irodát bízzák meg. Állítólag azért, hogy a Főváros jobban belelásson a közműcég belső életébe.

A meggyanúsított ügyvéd szerint mindebből semmi nem igaz. Horváth Iván ügyvéd az RTL Híradónak azt mondta, hogy "amennyiben bármilyen fórumon dicsérte a munkánkat mert ismeri, annak nagyon tudok örülni és büszke is vagyok rá, ha dicsértek minket de én olyanról, hogy Hagyó Miklós lobbizott volna az irodánk mellett én ilyenről nem hallottam."

Az iroda három fővárosi cégnek dolgozott. Jelenleg is szerződésben állnak a gyógyfürdő zrt-vel és a BKV-val is. A rendőrség gyanúja szerint a fénymásolók vizsgálatáért kifizetett összeg nagy részét a BKV egyik volt vezetője kaphatta meg nem hivatalos végkielégítésként, pedig az nem járt volna neki, mert felmondott. A Népszabadság információi szerint a pénzt Aba Botond a BKV korábbi vezérigazgatója kaphatta, de Aba Botondot az RTL Híradó nem tudta elérni.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!