Fittségi Sportnap: szombaton Miskolcon!

Budapest és Debrecen után Miskolc is csatlakozott azon városok sorába, mely nagyszabású, egész napos rendezvénnyel igyekszik népszerűsíteni az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást, a sportolást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnagyobb fittness-életmód eseményét március 24-én, szombaton rendezi meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Testnevelési és Sportintézet, valamint a Miskolc Városi Szabadidőközpont. Az „Egészségünkért teremtsünk hagyományt!” mottót viselő 1. Fittségi Sportnap az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, továbbá a miskolci és a megyei önkormányzat által támogatott házigazdái, szervezői kedden a rendezvénynek otthont adó Miskolc Városi Sportcsarnokban sajtótájékoztató keretében ismertették az esemény részleteit.
Koncz Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke a megye és a város példaértékű együttműködésére hívta fel a figyelmet, valamint azt is hangsúlyozta, családjával együtt maga is aktívan részt vesz a sportnapon.
– Az utóbbi időben az emberek gondolkodásának középpontjába került sport – hangsúlyozta Orosz Lajos, Miskolc alpolgármestere. – A következő 15-20 évben a wellness és a testmozgás “forradalma” vár ránk, melyhez időben csatlakozott Miskolc és a megye. Remélem sokan élnek majd a mostani lehetőséggel!Jómagam természetesen egésznap ott leszek!
Daragó Lászlóné főrendező, a megyei testnevelési és sportintézet igazgatója ismertetőjéből kiderült, hogy 10-18 óra között változatos programmal várják az érdeklődőket, akik jelképes 200 forintos belépőjegy váltása ellenében találhatják meg a számukra legérdekesebb kiállítót, bemutatót, nyílt órát. A belépőjegy egyben tombolaszelvény is, a sorsoláson jó néhány értékes nyeremény talál gazdára, a fődíj egy MTB-kerékpár! Az első 500 belépő egyedi ajándékot vehet át a jegy megváltásakor. A meghívott sztársportolók között van Éllő Vivien sokszoros magyar-bajnok, Eb-érmes asztaliteniszező, Rakusz Éva olimpiai ezüstérmes, világ és Európa-bajnok kajakozó, Szonda Kornélia sokszoros világ- és Európa-bajnok kajakozó, Repka Attila olimpiai bajnok birkózó, Kropkó Péter világhírű ironman triatlonos, Lehmann Tibor duatlon és triatlon Európa-bajnoki ezüstérmes, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Mészáros László sokszoros világ- és Európa-bajnok erőemelő. Az egyéni sportolók mellett az Albrecht-MVSC-MISI NB I-es női röplabdásai, a DKSK-Miskolc első osztályú női kosarasai, valamint a DVTK NB I-es focistái is ellátogatnak a népkerti sportcsarnokba.
Dr. Szatmáry-Antal Tamás, a társrendező Miskolc Városi Szabadidőközpont igazgatója elmondta, hogy az intézmény örömmel áll minden olyan rendezvény mellé, mely a rendszeres sportolást népszerűsíti. Ennek jegyében saját felajánlásként az esemény napján térítésmentesen lehet igénybe venni a csarnok profi kondicionáló termét, továbbá a belépőjegy felmutatásával április 30-ig egy alkalommal ingyen lehet korcsolyázni a modern jégcsarnokban.

Íme a részletes időrend:

10.00 Megnyitó – Sztárvendég: Albrecht MVSC MISI röplabdás lányok
10.05 Tiszaújváros Gimnasztráda
10.25 Aerobic óra Vályi Nagy Csillával
10.45 Ongai Ironfrogs Triál csapat bemutatója
11.00 Karate bemutató Justitia Fuji-Yama
11.20 Fitt-Ball Dance & Joy óra Antal Miklóssal és Eperjessy
Évával

11.45 Divatbemutató
11.55 Talk-show sztársportolókkal (meghívottak: Éllő Vivien, Mészáros László, Kropkó Péter, Lehmann Tibor, Rakusz Éva, Repka Attila, Szonda Kornélia
12.05 M1 Fitness NIKE Dance Turné Danchall Koreográfia
12.10 Step Dance bemutató Futó utcai Fitness Balogh Anikóval
12.25 Etka jóga
12.40 Hastánc bemutató
13.00 Katus Attila aerobic világbajnok órája
13.25 Sztárvendégek: DVTK labdarúgó csapat tagjai
13.35 Spin Rancig bemutató Futó utcai Fitness Matulay Gertrúddal
13.55 Karate nyílt óra dr. Mészáros János 5 danos karatemesterrel
14.15 M1 Fitness verseny-aerobic csapat bemutatója
14.20 M1 Fitness ökölvívóinak bemutatója
14.30 Kangoo Jump óra Hornyák Ádám nemzetközi kangoo prezenterrel
14.55 DBC Birkózópalánták bemutatója Repka Attilával
15.00 Salsa
15.20 Divatbemutató
15.30 UFÓzd-Repülőkorong zenés freestyle bemutató
15.45 Sztárvendég DKSK Miskolc Kosárlabdás lányok
15.55 M1 Pilates óra Kállai Évával és Hricz Ildikóval
16.20 Miskolci Sportiskola Judo bemutató
16.25 Debreceni Testépítők és Erőemelők bemutatója
16.40 Justitia Fuji-Yama SE ökölvívó bemutató
16.50 Gyerek aerobic bemutató
17.00 Tombola
17.30 Schmidt Vera (Megasztár1) fellépése

További információ a www.borsodsport.hu honlapon, illetve a 46/504-780-as telefonszámon kérhető.