Kazincbarcika

2019.11.26. 18:30

Barcikáról a Vatikánba

Nem mindennapi helyszínen mutatják be hamarosan a kazincbarcikai művészeti csoport alkotását.

Tajthy Ákos

100 jászol címmel nyílik nemzetközi kiállítás decemberben hazánk Vatikáni Nagykövetségén. Ahogyan arról még augusztusban beszámoltunk, a tárlaton a Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének Szárnyas oltár – Jézus születése Betlehemben című tűgobelinje is megtekinthető lesz.

- A meghívás a közelmúltban érkezett meg Habsburg-Lotharingiai-Eduárd Magyarország szentszéki nagykövetétől, melyben azt írják: kiállítás szabadon és ingyenesen megtekinthető december 7-étől minden nap 10 és 20 között egészen január 12-ig, a cím: Via della Conciliazione 5. szám alatt, ami a Szent Péter tér közelében található – mondta el lapunknak a kör vezetője.

A különleges kiállítást december 9-én, hétfőn délután négy órakor nyitják meg, ahová természetesen a kazincbarcikai gyökerű művészeti csoportot is meghívták. Kissné Király Piroska elmondta, megtiszteltetés volt számukra a lehetőség és a meghívás is: terveik szerint az ünnepélyes eseményen a négy alkotó közül hárman – Barta Józsefné, Kissné Király Piroska és Mariska Györgyné – jelen lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában