Finom falatok versenye

Finom falatok versenye
Harmadik alkalommal rendeztek lecsófőző versenyt a buji sportpályán augusztus 27-én. A szervezők idén is a „falunapi sikerrecept” instrukciói szerint jártak el: nyugdíjas klubokat, baráti társaságokat, cégeket és civil szervezeteket verbuváltak össze.  Finom falatok versenye II

A csapatok közösen főzték ki, milyen lecsókülönlegességgel nyűgözik le a hat tagú zsűritAmíg a felnőttek versenyre szálltak egymással, a kulturális csemegékre éhezőket nép- és modern táncosok, valamint az örökifjú Maci Laci szórakoztatta. A bátor ifjak futballban, falmászásban és íjászatban is kipróbálhatták magukat.

Barátok közt

– A magyarok többségéhez hasonlóan jómagam is kedvelem a lecsót, számtalan formában kóstoltam már. Idén is meg tudtak lepni a versenyzők, a 45 „pályamunka” között volt lecsótorta, cipóban és palacsintatésztában tálalt lecsó, illetve velővel, májjal, tojással, mákkal készített falatok. 11 különdíj talált gazdára, első lett a Szépségszalon Buj csapata, őt követte a dobogón Balsa Önkormányzata és a nyíregyházi Kéményseprő Kft. mondta el Németh János mesterszakács.

A falunapra látogató Juhász Ferenc honvédelmi miniszter sem kispályázott, gólgyanús labdákkal ostromolta a kaput. Délután ejtőernyősök szálltak alá az égből, majd operettslágereket adott elő a Barátok közt Novák Lacija (Tihanyi Tóth Csaba) és társulata, a Tihanyi Vándorszínpad. Az est hatalmas bulival és tűzijátékkal zárult.

– Palicz István –