Finnország után Miskolcon a fiatal csatár

Finnország után Miskolcon a fiatal csatár
Finnország után Miskolcon a fiatal csatár
Miskolc – Kedden 18.30-tól Jegesmedvék – HC Nové Zámky mérkőzés a Mol Ligában.

Vasárnap tizenhetedik ligameccsüket játszották – hazai környezetben – a Macik, akik a pénteki, HSC Csíkszereda elleni 14-1-es győzelmet követően újra be akarták gyűjteni mindhárom pontot. Ami végül nem sikerült, ugyanis 5-4-re nyertek a brassóiak, azon az összecsapáson, amelyen Nagy Krisztián lőtte a Jegesmedvék első gólját.

– Természetesen örülök, ha a kapuba tudok találni, de a csapat vereséget szenvedett, úgyhogy ez az öröm nem lehet teljes – nyilatkozta portálunknak Nagy Krisztián. – Idén második alkalommal voltam eredményes, az viszont bosszant, hogy kihagytam még három helyzetet és a kapuvasat is eltaláltam. Nem tudom, mi volt a hiba, lehet a koncentráció, hogy a csíkiek nagyarányú legyőzése után azt gondoltuk, a Brassót is hasonló könnyedséggel fogjuk elintézni. Egy-háromról fordítottunk, de az ellenfél felállt és végül nyert.

Felnőtt hokisok között

A mindössze 18 esztendős csatár menet közben érkezett a Népkertbe. Tim Kehler, aki a magyar utánpótlás-válogatott szakvezetője is egyben, látta az egyik összetartáson és megkérdezte tőle: mi lenne, ha Miskolcon folytatná karrierjét?

– Elmentem a csapattal az első erdélyi túrára, majd utána jelezte, hogy el tudna képzelni a Jegesmedvékben – folytatta Nagy Krisztián. – Megbeszéltük, aztán a vezetőkkel is egyeztettem, s a végén aláírtam a szerződést.
A korábban a MAC Népstadion gárdájában korongozó ifjú hokis az ezt megelőző két szezont finnországi utánpótlás együtteseknél töltötte, előbb Turkuban, aztán pedig Kuopioban.

– A külföldieknek mindig többet kell teljesíteniük, mint az otthoniaknak, neked kell megmászni azt a bizonyos ranglétrát, egyedül. Úgy érzem, ezalatt a két év alatt nagyon sokat fejlődtem Finnországban, elsősorban taktikailag. Mégis hazajöttem, mert szeretnék leérettségizni, és így, itthon, egyszerűbb – jegyezte meg Nagy Krisztián, majd ekképpen folytatta: – Kicsit más Magyarországon a hoki és ha nincs ez a miskolci lehetőség, most valószínűleg a Budapest Patriot MHL-es gárdájánál lennék. Mérlegeltem, s azt gondolom, mindenképpen az szolgálja a további fejlődésem, ha tizennyolc évesen kész felnőtt hokisok között, mellett vagyok. Úgy érzem, a klubnál, és a sorban is, amelyben játszom, megvan a bizalom irántam, ami persze nem csak úgy jön, hanem ki kell érdemelni.

A Macik támadója a HC Nové Zámkyval kapcsolatban kijelentette: van egy nagyon jó soruk, amelyre nem árt majd odafigyelni.

ÉM-MISporthírek