Finnország lesz az idei Anilogue Animációs Filmfesztivál vendége

Finnország lesz az idei Anilogue Animációs Filmfesztivál vendége
© Fotó: programturizmus.hu
Budapest – Finnország lesz az idei Anilogue Animációs Filmfesztivál vendége; az új finn animáció legizgalmasabb alkotásai mellett az elmúlt év legjelentősebb animációs filmjeit láthatja a világ minden tájáról a közönség november 29. és december 3. között az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Kino moziban Budapesten.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint tizenöt egészestés és több mint 200 új animációs rövidfilm szerepel az idén tizenötödik évadához érkező filmfesztivál programjában.

Az eseményen láthatja először a magyar közönség a legendás Sinkai Makoto Your Name című alkotását, amely Japánban minden idők legnézettebb animációs filmje lett.

A nyitófilm ezúttal Kínából érkezik: a Have a Nice Day című, egész estés animáció a tarantinói film noirt napjaink kínai külvárosi alvilágába helyezi – ezzel a szokatlan kombinációval hazájában is nagy port kavart.

Budapest legnagyobb animációs fesztiválján idén számos gyerekprogram várja a családokat. A Makám együttes és a Metropolitan Egyetem animáció szakos hallgatói közös, animált látványkoncerttel készülnek, a Bölcs Kavics alkotócsoport videójáték-készítő workshopot tart, és több animációs program is várja a látogatókat a Magvető Caféban, a Budapest Schoolban és a Liszt Ferenc téri gyermekkönyvtárban is.

– MTI –