Helyi közélet

2013.04.06. 12:30

Három nap, három város Miskolcon

Miskolc - Határtalan napok: Kassa után Marosvásárhely és Szabadka áll a középpontban.

Miskolc - Határtalan napok: Kassa után Marosvásárhely és Szabadka áll a középpontban.Irodalom, színház, zene: ebben a három művészeti ágban mutatkozik be a hét végén három határon túli város Miskolcon. A rendezvény a Miskolci Nemzeti Színház kezdeményezésére, az ő szervezésükben, hagyományteremtő szándékkal jött létre. Pénteken a Kassai Thalia Színház két előadását láthatta a közönség, s a kassai irodalmi folyóirat is bemutatkozott Térerő címmel. Szombat és vasárnap Marosvásárhelyé és Szabadkáé.

Kossuth-díjasok

A program irodalmi rendezvényeit a Műút irodalmi művészeti és kritikai folyóirat szervezte. Jenei László szerkesztő lapunknak elmondta, a színház kereste meg őket, hogy hozzá tudnak-e járulni a Határtalanul napok ötletéhez. Ő maga válogatta a programot: a vendégek mindegyike a miskolci irodalmi folyóiratnak is szerzője. A meghívottak között két Kossuth-díjas író, költő is szerepel, az egyikükkel, Tolnai Ottóval szombaton, a másikukkal, Kovács András Ferenccel, vasárnap találkozhat a közönség.

ÉM-HM

Programok: szombat, vasárnap

Színház:

Április 6. (szombat)

17.00: Csarnok

Lilike medika leveleiből

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata előadása

19.00: Kamaraszínház

Bányavirág

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház vendégjátéka

Április 7. (vasárnap)

19.00: Nagyszínház

A Makrancos hölgy avagy a hárpia megzabolázása (A Marosvásárhelyi Nemzeti Színházvendégjátéka)

19.00: Kamaraszínház

Drogs and drugs

A Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház előadása

Irodalom:

Április 6. (szombat)

17.00: Játékszín

Vajdaság: Passzázs, passzió, obszesszió — vajdasági alternatívák: Tolnai Ottó, Tolnai Szabolcs, Erdély Andrea, Radics Viktória estje

Április 7. (vasárnap)

17.00: Játékszín

Erdély: Látó Irodalmi Színpad — Öt író, egy színpad: Demény Péter, Láng Zsolt, Kovács András Ferenc, Szabó Róbert Csaba, Vida Gábor műsora

Zene:

Április 6. (szombat)

19.00: Nagyszínház

Lajkó Félix koncertje


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában