Final Four: extra produkció

Akt.:
Mezőkövesdi öröm Gyöngyösön
Mezőkövesdi öröm Gyöngyösön
Mezőkövesd – A klubvezető és a beállósok szerint is a harmadik hely megszerzése lehet a cél a négyes döntőben.

Nagyjából kilencszázötven ember csendben elvonult, körülbelül ötven viszont rettentően boldog volt a gyöngyösi sportcsarnokban kedden este azok után, hogy a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapata a házigazda elleni 24-24-es döntetlennek (valamint az első összecsapáson elért 31-24-es győzelemnek) köszönhetően kivívta a jogot arra, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepeljen. A Matyó egyesület történetének legnagyobb sikere után megkerestük Mata Tibor klubelnököt, aki az alábbiakat mondta az Észak-Magyarországnak.

– A csapat és az elnökség is úgy gondolta a hazai hétgólos győzelem után, hogy reális esélyünk van a továbbjutásra, nyilván ennek tükrében rossz érzés lett volna, ha ezt nem érjük el – fogalmazott az MKC vezetője. – Úgy gondolom, hogy ettől a társaságtól, ettől a kis közösségtől extra produkció a Final Fourba való bekerülés, amiért nagyon sokat tettek a játékosok egyénileg, egyben, csapat szinten, valamint edzőnk, Skaliczki László. Nagyon boldog voltam a gyöngyösi csarnokban, ez természetes, ezúton is gratulálok mindenkinek. A négyes döntőben, ismerve a mezőnyt, a két kiemelt résztvevő erősségét, azt lehet célként megfogalmazni, hogy próbáljuk majd megszerezni a bronzérmet, illetve élvezzük a kupadöntő minden egyes pillanatát, éljük meg ünnepként. Mivel ezt az eseményt több száz kilométerre rendezik Mezőkövesdtől, a szurkolóinkat mindenképpen támogatni fogjuk az utazásban, megérdemlik, hogy ott legyenek a csapattal, a csapat mellett.


mkc3_600
Trivkovicék pacsiznak a szurkolóikkal Gyöngyösön | Fotó: Molnár István


Remek taktika

A 31 esztendős szerb beállót, Darko Trivkovicot húzták-vonták a gyöngyösi védők a meccs során (már amikor ő volt a beálló és nem Molnár Ferenc), egyszer még azt is meg kellett vizsgálnia, hogy nem veszítette-e el valamelyik fogát.

– Komoly előnyt szereztünk az első mérkőzésen, de tudtuk, hogy nehéz és kemény lesz a visszavágó – nyilatkozta szinte tökéletes magyarsággal a légiós. – Végül is az döntött, szerintem, hogy a jobb kapusteljesítmény nálunk volt és nem a gyöngyösieknél. Erre a meccsre remekül felkészített bennünket Skaliczki László, nagyon jó taktikát dolgozott ki, az első félidőben az egyik sor kezdett, a másodikban egy másik, és így meg volt a frissesség, ennek köszönhetően tudtuk tartani a lépést a hazaiakkal. Az elején, amikor 6-2-re vezettek, akkor sem volt pánik, a Gyöngyös otthon mindig így indul, aztán később jelentkezik a fáradtság. Nyolc éve vagyok Magyarországon, először vehetek részt Magyar Kupa négyes döntőn, nagyon boldog vagyok, erre vártam, ez mindenképpen korona az eddigiekre. Köszönöm a szurkolóknak, hogy mögöttünk voltak, a fináléban azon leszünk, hogy megszerezzük a harmadik helyet.

Molnár Ferenc, az MKC másik beállósa három remekbe szabott góllal vette ki a részét a döntetlenből.

– Hatalmas siker ez a városnak és a mezőkövesdi kézilabdának, bíztunk benne, hogy sikerülhet a hétgólos előny birtokában. Hirtelen felfoghatatlan, hogy eljutottunk idáig, álmodni szabad, kell is, azért vannak, hogy teljesüljenek. Fej-fej mellett ment a két csapat, voltak gyengébb periódusok itt is, ott is, kiváló volt a játékvezetés, a küzdelem pedig kiélezett, a döntetlen mérvadó. Nem vártuk azt, hogy különösebb meglepetés történhet, hiszen ismerjük egymást, viszont annyira bíztunk magunkban, egymásban, a sikerben, hogy az meg is talált bennünket. Két világszinten kézilabdázó klub és a másod­osztályú Vác van még a négyes döntőben, bízom abban, hogy érmet szerzünk, illetve hogy akár még borsot is törünk valamelyik „nagycsapat” orra alá az elődöntőben. A harmadik hely nemzetközi kupaszereplést érne, ennek lehetősége egy következő fázis lenne a klub és Mezőkövesd életében. Komoly anyagi vonzattal járna, bízom benne, hogy mindenki azon lenne, hogy előteremtse az induláshoz szükséges feltételeket, ha arról lenne szó.

– Molnár István –

Final Four: csütörtökön sorsolás

Információnk szerint Pécsett rendezik meg a Magyar Kupa négyes döntőjét április 24-én (péntek) és április 25-én (szombat). Mindezen időpontot az indokolja, hogy a válogatott hétfőtől, április 27-től már az Eb-selejtezőre fog készülni. A kupa sorsolását ma 11 órától készítik el a Magyar Kézilabda Szövetségben, a négy résztvevő klub (MKB-MVM Veszprém, Mol-Pick Szeged, Mezőkövesdi KC, Váci KSE) képviselőinek jelenlétében. Az elődöntő párosítása irányított, vagyis nem kerülhetnek össze a kiemelt veszprémiek és szegediek. Úgy tudjuk, hogy mindkét napon 15.45-kor és 17.45-kor kezdődhetnek az összecsapások, pénteken az elődöntők, szombaton pedig a bronzmérkőzés, illetve a finálé.