Friss hírek

2009.06.15. 10:35

JÉGKORONG - Goncsar részleges térdszalag-szakadással játszott

<p>A Pittsburgh Penguins védője, Szergej Goncsar részleges térdszalag-szakadással játszott az észak-amerikai profi jégkorong liga (NHL) rájátszásának utolsó két fordulójában. Az orosz klasszis ezért nagy árat fizethet, hiszen elképzelhető, hogy akár hónapokat is ki kell hagynia emiatt.</p>

Goncsar akkor sérült meg, amikor a Keleti főcsoport elődöntőjének negyedik mérkőzésén összeütközött a Washington Capitals-ben játszó honfitársával Alekszander Ovecskinnel. A "pingvinek" hátvédje ennek ellenére végig játszott a rájátszásban, és a Stanley-Kupa döntőjében is remekelt, amelynek köszönhetően 14 év után lett ismét bajnok a Pittsburgh.

Az orosz játékos mindössze két találkozót hagyott ki az elődöntőben, de a hetedik, mindent eldöntő összecsapáson már ott volt, a Carolina Hurricanes elleni főcsoport döntőt is végigjátszotta, illetve a Detroit Red Wings elleni nagydöntőn is végig a pályán volt.

"Sok srác játszott kisebb sérüléssel" - ismerte el Goncsar. A védő az alapszakasz kétharmadát kihagyta vállsérülése miatt, de a rájátszásban nem akart külső szemlélő lenni.

"Nem akartam kihagyni a rájátszást, mert ez az év legfontosabb időszaka, amikor minden álmodat valóra válthatod" - magyarázta az orosz klasszis. "És bármin keresztül mész, hogy végül sikerüljön" - tette hozzá Goncsar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!