Filmzenei Fesztivál először Budapesten

Augusztus 4-én és 5-én – szombaton és vasárnap – első alkalommal rendeznek Filmzenei Fesztivált Budapesten, a Budavári Palotában. A rendezvényen a közönség személyesen találkozhat Harry Potter, Indiana Jones és a Star Wars filmek szereplőinek “élő szobraival”. A nyitókoncerten a filmhősök ugyanis “lelépnek” a vászonról és élőben szórakoztatják majd a közönséget.

Tizenkét filmzenei fesztivált rendeznek világszerte, ebből Európában összesen kettőt – mondta a Független Hírügynökségnek korábban a rendezvény producere. A közép-kelet-európai régióban először Budapest ad otthont a Filmzenei Fesztiválnak – tette hozzá Zakár Péter.

A megnyitón az idén 75 éves világhírű zeneszerző, John Williams műveit hallhatja a közönség. A filmdalokat a Budafoki Dohnányi Zenekar adja elő, Stephen D’Agostino vezényletével.

Augusztus 5-én ingyenes programokat kínálnak a szervezők. A látogatók előadásokat hallgathatnak meg a James Bond filmek zenei világáról, valamint Rózsa Miklós Hollywoodban is dolgozó zeneszerzőről. A közönség megismerkedhet soha nem hallott, “kidobott” filmzenékkel, és megtekinthető Simon Zoltán plakátkiállítása.

A Filmzenei Fesztivált ezentúl évente megrendezik Budapesten. Bővebb információ a www.filmzeneifesztival.hu oldalon olvasható.