Helyi közélet

2015.07.09. 11:44

"Olyan, mint a magyar lélek"

Szerencs - A Rákóczi-vár adott otthont hétfőn az 5. Tárogatós Világtalálkozó szerencsi koncertjének.

Szerencs - A Rákóczi-vár adott otthont hétfőn az 5. Tárogatós Világtalálkozó szerencsi koncertjének.Az eseményen történelmi és népzenét, kedvelt tárogatós dallamokat, kortárs műveket adott elő a Kanadából, az Egyesült Államokból, Angliából, Franciaországból, Németországból, Svájcból, Finnországból, Csehországból, Romániából és a történelmi Magyarország területéről érkezett hangszeresekből létrejött nemzetközi együttes – adta hírül a Szerencsi Hírek.

Méltó helyszín

– A tárogató olyan, mint a magyar lélek: különleges – fogalmazott Koncz Ferenc polgármester, aki a koncert fővédnökeként köszöntötte a megjelenteket. A városvezető szerint csodálatos dolog, hogy bár magyar vonatkozású hangszerről van szó, mégis lehetett köré nemzetközi csapatot szervezni. Koncz Ferenc büszkeségének adott hangot, amiért ez a társaság évről évre megjelenik Szerencsen az országos összejövetel keretében, és a világtalálkozó alkalmával is útba ejtették a várost. „Úgy gondolom, hogy Szerencs és a Rákóczi-vár méltó helyszínül szolgál ehhez a zenés randevúhoz, a tárogató történelmi vonatkozása miatt is” – mondta a polgármester.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában