Filmszakértő: a 90. Oscar-díj-átadó mini jubileum is lesz

Filmszakértő: a 90. Oscar-díj-átadó mini jubileum is lesz
© Fotó: AFP / Robyn Beck
Budapest – A 90. Oscar-gála mini jubileum is lesz, az este folyamán visszaemlékezésekre lehet számítani – mondta Dudás Viktor filmszakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Szerinte a gálaesten visszaidézik a 90 év nagy pillanatait.

Dudás Viktor elmondta, hogy a színpadképen idén is Swarovski kristályt használnak; a résztvevők hatvan különböző étel és több mint 30 desszert közül választhatnak, az ételek díszítéshez aranyat is használnak.

A filmszakértő kitért arra, hogy átalakították a borítékok tipográfiáját a tavalyihoz hasonló bakik elkerülése érdekében.

A versenyben lévő idegen nyelvű filmekkel kapcsolatban elmondta, hogy a chilei alkotást (Egy fantasztikus nő) sokan favorizálják, de szerinte filmszakmailag a magyar film, a Testről és lélekről a legerősebb, amely a világ minden részén érthető szimbólummal beszél a szerelemről.

– MTI –


A női főhőssel forgatott Oscar-jelölt filmek jövedelmezőbbek
London - A női főhőssel forgatott Oscar-jelölt filmek nagyobb bevételt hoznak a mozikban, mint a férfi főhőssel készült produkciók - állapította meg a BBC csütörtökön közzétett elemzése. A női főhőssel forgatott filmekre fordított minden dollár átlagban 2,12 dollárt hoz. A férfi főszerepl...

Madarász Isti filmrendezővel és Hegedűs Bálint forgatókönyvíróval egy közönségtalálkozón
Debrecen - „Biztató, hogy egyre többen ülnek be a Filmszüreten kívül is magyar filmekre.” Interjú Váró Kata Anna DLA filmkritikussal, a MÚOSZ Film- és Tévékritikusi Szakosztályának tagjával. Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása Oscar-díj jelölést kapott. Szerinted minek köszönhető ez, ...