Filmforgatás közben rablónak nézték és lelőtték a színészt

Filmforgatás közben rablónak nézték és lelőtték a színészt
Lelőttek egy símaszkot viselő és játékpisztolyt szorongató színészt filmforgatás közben a Fülöp-szigeteken – adta hírül hétfőn a helyi philstar nevű internetes portál.

Az incidens Cebu városában történt, és az eseményről a helyi rendőrkapitány számolt be. Elmondása szerint a színészt a forgatás közben egy biztonsági őr rablónak nézte, ezért lőtte le a férfit.

Az áldozat, a 32 éves Kirk Abella, aki egy brit rendező, Alan Lyddiard “Going Somewhere”, azaz Valahová Tartva című filmjének forgatása közben halt meg, szombaton este. A biztonsági őr nem a filmesekkel együtt dolgozott. Rendőrségi kihallgatása közben azt mondta, hogy a forgatási helyszín közelében lakók arról értesítették: álarcos fegyvereseket láttak a környéken ólálkodni. Ezért amikor odaért az említett környékre, azonnal rálőtt a színészre, amint meglátta őt, ahogyan egy másik, másik maszkos, motoros férfival elhajtanak – a rendezői utasítások szerint.

Az 52 éves biztonsági őr ellen feltehetően emberölés és fegyvertartási szabályok megsértése miatt emelnek majd vádat a hatóságok.
– Független Hírügynökség –