Filmbe illő jelenet az M1-es autópályán: lövöldözés és autósüldözés kilométereken át

Hamarosan 120 gyalogos rendőr vizsgálja át az M1-es autópálya mintegy 30 kilométeres szakaszát, hogy megtalálják azt a fegyvert, mellyel rálőttek egy pénzszállító autóra csütörtök reggel – mondta el a Független Hírügynökségnek Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az autópályán mikor indulhat el a forgalom.

A támadók az M1-es autópálya 28-as kilométerében értek a pénzszállító autó mellé, és arra egy rövid sorozatot adtak le egy géppisztolyból úgy, hogy a lövöldöző a tetőablakon keresztül hajolt ki. A biztonsági őrök viszonozták a tüzet, de sem a támadókat sem autójukat nem találták el. A furgon oldalán nem hatoltak át a lövedékek, így az autóban ülők nem sérültek meg. A pénzszállítók robogó autójukból, a lövöldözés közben értesítették az autópálya rendőrséget, a rendőrök a támadókat az 55-ös kilométernél fogták el. Mivel a rablási kísérletnél használt – feltehetően egy 7,62-es Kalasnyikov géppisztoly – fegyver azonban nincs meg, ezért délelőtt több mint 120 rendőr fogja átvizsgálni az autópályát a támadás helyszínétől addig, ahol elfogták a rablókat. A rendőröket két csoportra osztják, mindkét brigád a 30-as kilométertől indul, de egymásnak ellentétes irányba.

A rendőrség a helyszínelést már befejezte, de a töltényeket össze kell gyűjteni, a fegyvert pedig még keresik, így nem tudni, hogy az autópálya meddig lesz lezárva, délutánig biztosan nem indulhat el a forgalom. A két járművet elszállítják, és további vizsgálatok alá vetik. A támadásban senki nem sérült meg, a két 27 éves férfit kihallgatása tart.