Film-Szabadság-56 – forgatókönyvíró-pályázat diákoknak

A Magyar Televízió és a Miniszterelnöki Hivatal közösen írt ki forgatókönyvíró- és ötletpályázatot egyetemista és középiskolás fiatalok számára.

A pályázók az 1956-os forradalom és szabadságharc témában küldhetik be a filmelképzeléseket október 28-ig. A beküldött hat legjobb tervből film készül. A köztévé ezeket az alkotásokat 2009. október 23-án bemutatja – tájékoztatott csütörtökön Földváry Mónika, az MTV sajtóiroda-vezetője.

A Film-Szabadság-56 elnevezésű pályázat kiírói olyan nyolcperces filmetűd-terveket vagy legfeljebb háromoldalas ötleteket várnak a jelentkezőktől , amelyek az 1956-os forradalomról, annak fiataljairól szólnak, 1956-ban vagy a jelenben játszódnak.

A beérkező pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A grémium elnökei Bereményi Géza és Pálfi György filmrendezők, tagjai pedig Rainer M. János, az 1956-os Intézet igazgatója, Gryllus Dorkaszínművész, Seres Tamás, a Magyar Televízió rendezője és Meskó Zsoltproducer.

A pályázaton részt vehet minden magyarországi vagy határon túli magyar, közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató, 30. életévét be nem töltött diák, aki forgatókönyvét (maximum 8 perc) vagy filmötlete leírását (maximum három A4-es oldal) október 28-ig eljuttatja az MTV-hez.

A pályázati adatlap letölthető a: www.magyarorszag.hu/filmszabadsag56, illetve a www.mtv.hu honlapokról.